Mašine za obradu betona

Gradilište je surovo. Na njemu uspeva samo onaj koji napravi pravi izbor građevinskih mašina i primeni ih u skladu sa propisanim planom. Zato, neophodno je da se u tom izboru mašina nađu kvalitetne mašine za obradu betona.

Uspeh znači da se u zadovoljavajućem roku ispune zacrtani ciljevi bez dodatnih troškova koji smanjuju vrednost investicije. Prema tome, prvi zadatak preduzetnika pravljenje odgovarajućeg izbora gradjevinskih masina i gradjevinske opreme.

Ali, pre toga, treba imati ideju koja je uloga ovih mašina uopšte. Treba razumeti kako se one koriste na gradilištu. 

Obrada betona

Obrada betona se odvija u dve glavne faze. Prvo je rušenje i raščišćavanje, a drugo je uređivanje terena.

Rušenje je proces koji zahteva da brzo i jednostavno rušite velike objekte od betona. Pritom, da što lakše lomite i armature i druge stvari koji se mogu naći u objektu. Zato, nudimo širok asortiman čekića, bušilica, makaza za beton, drum cuttersa, podnih testera za beton, i kombinovanih makaza.

Za raščišćavanje je potrebno brzo i lako ukloniti velike komade betona, ili ih makar usitniti i pomeriti odatle na sigurno za odlaganje i reciklažu. Zato, u našem asortimanu možete naći drobilice, magnete, i korpe za mrvljenje. Prodaja gradjevinskih masina, bilo gradjevinske opreme ili gradjevinskih masina se uglavnom zasniva na prodaji ovih elemenata.

Naravno, ako tu u priču ubacite i neizostavne Husqvarna sekačice, onda imate pun pogodak.

Na kraju, imate i mašine za uređenje terena, koje služe da se teren uredi i spremi za dalju obradu. Tu imate kompaktore i grindere.

Ukratko, to čini izbor građevinskih mašina za obradu betona. Međutim, kao tri brenda u našoj ponudi izdvajaju se Atlas Copco, Epiroc, i Husqvarna.

Najbolje mašine za obradu betona

Razlog zašto prodajemo ove mašine jeste zato što verujemo da su najbolje. Naravno, ovo zvuči kao reklama sa lošeg pamfleta. Međutim, kada se bavite prodajom mašina dugo koliko se mi bavimo, neke stvari postanu mnogo jasnije.

Ova tri brenda smo izabrali i odvojili zato što oni provereno i testirano iskustvom brojnih građevinara olakšavaju rad zato što su pouzdane, precizne, i imaju dug životni vek. Prodaja gradjevinskih masina makar, kada su u pitanju Husqvarna sekačice, ali i ostala gradjevinska oprema i gradjevinske masine, najbolje ide sa ova tri brenda.

Svaka od mašina iz linija ovog brenda zahteva manje servisiranja, pa tako i daje priliku za duži rad na gradilištu. Tehnologije koje se koriste za pravljenje i dizajniranje mašina zahtevaju manje servisiranja. Na kraju, to sve znači manje dodatnih troškova, veća produktivnost, i samim tim, veći profit na kraju projekta.

Makar to možete uraditi ako koristite neke od ovih mašina.

Atlas Copco građevinske mašine

Atlas Copco je firma sa iskustvom od gotovo dvesta godina. Osnovana davne 1873, postala je vodeći proizvođač vazdušnih kompresora i time osigurala svoje mesto na tržištu. Takođe, poznati su po pravljenju mašina za rad na građevini. Ovo su neke od njih.

Alati za građevinarstvo i rušenje

Ovde možete naći betonske bušilice, čekića za štemanje, kao i pumpe i agregate. Sve ove mašine su potrebne da omoguće siguran i prost rad na terenu.

Čekići

Ovde imamo tri osnovne vrste čekića a to su pneumatski čekići, hidraulični čekići, i čekići tipa Kobra. Ovi čekići služe za razbijanje betona, i mogu se nositi u rukama. Pored toga, sve specifikacije odnose se na pojedinačne prednosti samih proizvoda

Generatori

Generatori nisu konkretno mašine za obradu betona, ali su neophodni da bi mašine za obradu betona mogle da rade. Pročitajte šta su generatori. Postoji nekoliko vrsta ali najpoznatiji su mobilni dizel generator QAS 5 i twinpower generator.

Epiroc građevinske mašine

Epiroc je proizvođač ne samo mašina za građevinu, već prvenstveno firma koja pravi rudarsku opremu. Tako je i nastala, usled inicijalnog lomljenja Atlas Copco firme, gde je jedna grupa investitora želela da sačuva osnovni biznis zbog koga je firma i osnovana. Ovo su njihove mašine:

Epiroc hidraulični čekići

Hidraulični čekići u Epiroc izdanju dele se na dve osnovne kategorije a to su osnovna linija i premium linija. Razlika, kako sama podele upućuje, jeste takva da su čekići osnovne linije odlični, ali ovi premium su ipak malo bolji.

Makaze za beton

Makaze za beton služe za lako i brzo razbijanje terena. Neki od najpopularnijih modela su CC 1700 U, CC 2300 U, i CC 3100 U, koji su fantastični proizvodi za razbijanje betona.

Drum cutters

Drum cutters predstavlja odlično sredstvo za ravnanje i uređivanje betona. Idealne su za pravljenje rovova i generalno oblikovanje betona. Izdvajaju se ER serija, ERC serija, i ER-L serija.

Kombinovane makaze

Odličan alat za robusne površine, nepristupačne i generalno teške za rad. Izdvaja se CB 350 model koji je odličan za nosače od 2-35 t.

Korpa za mrvljenje

Služe za mrvljenje svog otpada koji se eventualno kasnije možete iskoristiti. Mogu da podnesu 2250-6050 kg. Izdvaja se BC 2100 model.

Hidraulične drobilice

Mogu da se koriste za reciklažu i rušenje. Idealne su za razbijanje zgrada koje poseduju jaku armaturu. Najpoznatiji modeli su BP 2050, DP 2000, i BP 3050 R.

Hidraulični magneti

Magneti služe za izvlačenje otpada i njegovo lakše sklanjanje i reciklažu. U ponudi su HM 1500 F/M i HM 2000 F/M.

Hidraulični hvatači

Hvatači služe za sklanjanje i hvatanje krupnih komada otpada. U ponudi su MG 100, MG 200, i MG 300 modeli.

Korpa za mrvljenje

Korpe za mrvljenje služe za usitnjavanje otpada. Preporučeni model je BC 2500.

Hidraulični kompaktori

Kompaktori služe za poravnanje betona i uglađivanje ivica. Dostupni model je HC 150.

Husqvarna građevinske mašine

Husqvarna je kompanija koja najduže traje od svih brendova koje prodajemo. Nastala je davne 1689 kao firma za prodaju musketa. Danas predstavlja čitav konglomerat stvari koje proizvodi i prodaje. Neke od njih su:

Kompakteri

Kompakteri služe da učine da što lakše oblikujete beton. Ponuđeni modeli su LT 800, LF 130 L,i LF 80 LAT.

Oprema za postavljanje betona

Ovde ubrajamo različite proizvode uglavnom betonske vibratore i njihovu prateću opremu. Možete poručiti Husqvarna Smart, Huskvarna CF, Husqvarna Vibrastar.

Podne testere za beton

Podne testere za beton, kako im ime nalaže predstavljaju testere za sečenje betona. Možete pogledati FS 7000 DL, FS 3500, i FS 305.

Grinderi

Grinderi služe za poliranje i ravnanje betona.

Prodaja građevinskih mašina

Ovo bi bila neka skraćena verzija toga šta obuhvataju mašine za obradu betona. Kao što ste mogli da vidite, naši glavni brendovi su Atlas Copco, Epiroc i Husqvarna. Sekačice, makaze za beton, drobilice i druge gradjevinske masine i gradjevinska oprema čine naš asortiman.

Na vama je da poručite, ali da poručite pametno. To znači da premerite vaše gradilište i vidite kako da ga optimizujete i unapredite kupovinom adekvatnih mašina. Birajte pametno.