CP SRB Pneumatic je zvanični uvoznik Atlas Copco, Epiroc i Husqvarna građevinske opreme, mašina i alata. Ukoliko posedujete mašine, opremu ili alate koje je potrebno servisirati ili popraviti – pozovite (011) 3161-885 i zakažite servis građevinskih mašina.

Servis mašina je ono što omogućava duži i pouzdaniji radni vek, efikasniji performanse mašina, nižu potrošnju goriva i ukupne troškove eksploatacije, kao i značajno višu vrednost prilikom eventualne prodaje vaše korišćene opreme.

Način na koji servisiramo mašine se dosta promenio sa pojavom novih tehnologija proizvodnje, novih delova, i napredne dijagnostike. Sada je, u većini slučajeva, neophodno koristiti naprednu dijagnostiku kako bi servis bio kvalitetan, a rezultati dugotrajniji.

epiroc masine servis atlas copco masine servis

CP-Srb Pneumatic radi kompletan servis Atlas Copco, Epiroc i Husqvarna građevinskih mašina i opreme, zamenu originalnih delova i tečnosti, kao i naprednu dijagnostiku gradjevinskih mašina.

Usluga servisa mašina

Za vas možemo uraditi:

Kada gledate mašine u katalozima i u radu, one su izuzetnih performansi. Sa pojavom novih tehnologija, kada pogledate nivo kvaliteta i karakteristika, čini se da nema toga šta ne mogu da postignu. Ali, svaka mašina, pa i građevinska, koliko god kvalitetna, u većoj ili manjoj meri sklona je kvarovima.

CP-SRB Pneumatic obavlja kompletan proces servisiranja građevinskih mašina. Omogućavamo vam pristup zvaničnim Atlas Copco, Epiroc i Husqvarna delovima, kao i tečnostima za lubrikaciju i održavanje mašina.

Servisiranje, kao i prednosti redovnog servisiranja predstavljamo klijentima prilikom kupovine. Takođe, popravljamo i polovne građevinske mašine i građevinsku opremu. Proces servisiranja zavisi od tipa kvara.

Da dobijete što bolju procenu pozovite nas na 011/3161-885.

Servisiranje mašina

Naši serviseri su obučeni i opskrbljeni znanjem koje im je potrebno da svaku mašinu kvalitetno i detaljno pregledaju, kako bi što lakše ustanovili kvar, a zatim je, u skladu sa specifikacijama, na najbolji mogući način popravili i osposobili za rad.

Za Atlas Copco proizvode, imate pristup SmartLink i FleetLink aplikacijama.

SmartLink prati kompletan performans pojedinačne mašine. Ova aplikacija može da prati:

  • Potrošnju goriva
  • Performans delova
  • Kvalitet rada
  • Proizvodnju energije

Takođe, koristeći ovu aplikaciju možete da dobijete detaljne izveštaje, sa do 30 posebnih stavki za analitiku.

FleetLink aplikacija radi po sličnom principu, sa tom razlikom da posmatra rad flote (grupe povezanih mašina).

Servisiranje je utoliko lakše što sada imamo više podataka da nam pomognu u popravci mašine. Nakon toga, možemo da pristupimo konkretnom problemu i da popravimo vašu mašinu.

Najčešće, potrebno je zamenite delove, ili baviti se tečnostima i lubrikacijom. Ređe, dolazi do ozbiljnijih problema koja zahtevaju napredna rešenja. 

servis gradjevinskih masina

Zamena delova

Zamena delova čini najveći postotak servisiranja gradjevinskih mašina. Da biste popravljali gradjevinske masine i gradjevinsku opremu, morate da imate odgovarajuće delove za njih.

Način na koji se prave napredne mašine iz Atlas Copco kataloga se dosta promenio. Trendovi pravljenja mašina teže jednostavnijem dizajnu i konstrukciji. To važi i za školjku mašine, kao i za njenu unutrašnjost.

Novi tipovi motora kao što su VSD motori postaju sve popularniji u praktičnoj upotrebi. Njih ne možete da servisirate kao što biste servisirali neki uobičajeni motor. 

Naš posao je da nađemo i dopremimo deo do vaše mašine. Nabavka i zamena je utoliko olakšana budući da smo zvanični uvoznik Atlas Copco mašina i delova. Zamena se odvija brzo, kako bi vaša mašina što pre radila u punom kapacitetu.

Zamena tečnosti i lubrikacija

servis masina atlas copco ulje lubrikanti tecnost

Drugi problem je zamena tečnosti i lubrikacija. Ujedno, problemi sa lubrikacijom su krajnje česti jer nastaju iz neznanja korisnika o tome kako je potrebno da se mašine održavaju.

Lubrikanti i tečnosti su slični delovima po tome što dolaze u različitim kvalitetima i namenama. Mašine se poprilično oštećuju kada se ne koriste odgovarajući fluidi za održavanje.

Pored toga što morate imati kvalitetno ulje ili tečnost za podmazivanje, morate i da imate tečnost za određenu namenu. Postoje tečnosti koje bolje rade u određenoj klimi, ili su pravljene da pomognu radu mašine u toj klimi.

Omogućavamo vam da nabavite ove fluide i produžite radni vek vaše mašine. Ukoliko ne umete da menjate tečnost mašina, i to možemo uraditi za vas.

Pored toga, za građevinske mašine kao što su pumpe potrebne su posebne tečnosti. U pumpi se može nataložiti kamenac, pesak, i drugi oblici čvrstih materijala.

Zato, za duži radni vek, mora se pogledati upotreba mašine i pružiti joj odgovarajuća tečnost.

 

Napredne mogućnosti

Van ovih osnovnih problema, postoje i napredni problemi sa mašinama. U ovakvim slučajevima nije dovoljno samo zameniti deo ili promenite tečnost za lubrikaciju. U pitanju može biti problem sa čitavim sklopom unutar mašine, ili sa tim kako se mašina koristila.

SmartLink i FleetLink vam daju uvid u to kako radi pojedinačna mašina, koliko troši, i kakav joj je generalni performans. Koristeći ove izveštaje, zajedno sa poznavanjem Atlas Copco, Epiroc i Husqvarna kataloga, pronalazimo specifična rešenja za popravku vaše mašine.

Najbolje je kada imate izveštaje koje možete da podelite sa nama. Doduše, ovaj način rada još nije toliko popularan kod nas, iako će se to ubrzo promeniti sa novim generacijama mašina.

Želimo da brojevi rade za vas, i time da iskoristite sve prednosti redovnog servisa mašina.

Prednosti redovnog servisa mašina

Redovan servis mašina vam može znatno pomoći u radu i održavanju mašina. Iako ovo izgleda kao dodatan i skup korak, redovno održavanje građevinskih mašina vam pomaže da mašine traju duže i ostvaruju bolji performans.

Kada redovno servisirate mašine imate priliku da saznate više o samim mašinama, uštedite novac, povećate efikasnost rada, i posedujete mašinu duže. Iako ćete češće posećivati servis, to će se pokazati smislenim na duže vremenske periode.

Takođe, tokom redovnog servisa možete da saznate o novim delovima, novim mašinama i novim potrošnim proizvodima. Tako, dobijate potpuniju mašinu za rad.

Veća efikasnost mašina

Efikasnost je osnovni zahtev svake mašine. Prilikom izvođenja građevinskih radova, neophodno je da mašine konstantno rade i pružaju isti efekat u radu. Iako to fizički nije moguće, s druge strane optimalni performans je moguće postići. Šta više, za povećan kvalitet rada i ispunjavanje zadataka u propisanim rokovima, optimalne performanse su neophodne.

Kombinovanjem novih delova i analitike dobijate pun uvid u rad mašine. Možete da saznate šta treba unaprediti, servisirati ili zameniti da bi mašina bolje radila.

Pored toga što ćete iskoristiti maksimum efektivnosti vaših mašina, one će ujedno i duže trajati.

Duži radni vek

Radni vek je jedna od stvari koja je prioritet većini klijenata prilikom kupovine. Atlas Copco, Epiroc i Husqvarna građevinske mašine dolaze sa garancijom produženog radnog veka, kao i dužih radnih sati.

Ali, da bi ste bili sigurni da će one raditi koliko piše u specifikaciji, morate redovno servisirati građevinske mašine. Servisiranje može da znači i uklanjanje manjih tehničkih problema ili zamena ulja.

Međutim, čak i ovakvo minimalno serviranje je neophodno ukoliko želite da vam mašine traju koliko im je propisano u specifikaciji. Ovo je izuzetno važno pogotovo za kompresore i generatore.

Time, dobijate još jednu prednost, a to je ušteda.

Ušteda

Servisiranje pomaže da sprečite velika ulaganja u troškove popravljanja ili kupovine novih mašina. Umesto toga, možete ih redovno servisirati i smanjiti ukupne troškove rada i servisiranja mašina.

Problem sa mašinama nije samo u tome što mogu da se pokvare. Pravi problem sa mašinama je u tome kada će se pokvariti.

Ako se pokvare tokom važnih radova, vi ćete izgubiti novac i probiti rokove za vaše projekte. Tada, pokvarene mašine postaju problem ne samo za vaše poslovanje, već i za klijenta, gde ćete zajedno izgubiti novac.

Sprečite da se to desi. Uštedite novac i završite neophodno servisiranje na vreme.

Sa nama možete da dogovorite i redovno održavanje građevinskih mašina. U zavisnosti od broja mašina i potreba rada, dogovorićemo se za pregled delova, rada, i funkcija mašina.

servis gradjevinskih masina atlas copco

Saveti za servisiranje mašina

Za kraj, ako već koristite Atlas Copco i druge mašine, treba da znate kako efektivnije da ih koristite. Postoje određene preporuke kako se postupa sa mašinama za veću efikasnost.

Pred vama su različite liste za proveru mašina tako da obezbedite njihov siguran rad.

Restartovanje generatora nakon perioda neaktivnosti

Ukoliko niste dugo uključivali Atlas Copco generator, treba da uradite sledeće:

Restartovanje kompresora nakon perioda neaktivnosti

Ukoliko niste dugo uključivali Atlas Copco kompresor, treba da uradite sledeće:

Restartovanje pumpe za odvodnjavanje

Ukoliko niste dugo uključivali Atlas Copco pumpu, treba da uradite sledeće:

Korišćenje mobilnog kompresora tokom leta

Pored toga što kompresore treba stalno održavati, neophodno ih je i pripremiti za posebne vremenske uslove. Da biste koristili pune kapacitete Atlas Copco kompresora tokom leta, uradite sledeće:

Korišćenje generatora tokom leta

Pored toga što generatora treba stalno održavati, neophodno ih je i pripremiti za posebne vremenske uslove. Da biste koristili pune kapacitete Atlas Copco generatora tokom leta, uradite sledeće:

Korišćenje generatora tokom zime

Pored toga što generatora treba stalno održavati, neophodno ih je i pripremiti za posebne vremenske uslove. Da biste koristili pune kapacitete Atlas Copco generatora tokom zime, uradite sledeće:

Održavanje WEDA pumpi

Za održavanje WEDA pumpi, uradite sledeće:

Održavanje pneumatskih čekića

Za održavanje pneumatskih čekića možete da uradite sledeće:

servis masina atlas copco servis masina epiroc

Zakažite servis mašina 

Popravljanje naprednih mašina je stvar poznavanja kataloga proizvođača i rada sa njegovim mašinama. CP SRB Pneumatic je generalni uvoznik i serviser Atlas Copco, Epiroc i Husqvarna gradjevinskih mašina.

Dopremite vaše mašine i budite sigurni da će brzo i efikasno biti vraćene u radno stanje u najkraćem mogućem roku.

Javite nam se na (011) 3161-885 ili nam pišite na office@cp-srb.com.
PRUŽAMO BRZU I EFIKASNU ISPORUKU

Za sve što Vas interesuje oko naručivanja i isporuke možete napraviti upit putem naše kontakt stranice.

KONTAKT