Rušenje i raščišćavanje terena

Građevina u nama često izaziva sliku gradilišta u stranoj zemlji. Međutim, ukoliko ste u branši, sigurno ste upoznati sa tim da je graditeljstvo teško, naporno i komplikovano. Pre građenja svega mora se proći kroz proces rušenja i raščišćavanje terena.

Da biste to ostvarili potrebne su vam kvalitetne gradjevinske mašine. Prirodno prodaja gradjevinskih mašina doziva veliki broj preporuka, među kojima se neretko nalaze i Epiroc hidraulični alati. Ipak, ispred svake odluke mora da stoji poznavanje ovog procesa, razumevanja mašina i njihove funkcionalnosti.

Proces rušenja i raščišćavanja terena

To je samo rušenje i čišćenje tamo gde ćete graditi, zar ne? Delimično, to je istina.

U ovom procesu morate da brinete o nekoliko stvari. Prvo, da li se finansijski uklapate u računicu čitavih radova. Drugo, kakva su ograničenja terena i okoline oko njega. Treće, da li mašine idu u skladu sa zahtevima bezbednosti na radu.

Motiv svakog posla jeste da se ostvari profit. Mašine koje birate direktno utiču na profit koji graditeljstvo donosi. Ukoliko kupite mašine koje su skupe za održavanje i ne odgovaraju terenu troškovi se povećaju, a smanjuje se željeni profit.

Baš zato je razumevanje terena i bitno u tolikoj meri. Istina je, u našoj ponudi možete pronaći mašine veće razorne moći. Ali, ne mora nužno da znači da će one odgovarati terenu. Razorna moć mašina za rušenje jeste bitna, ali nije presudna za konačni izbor mašina.

Na taj način i treba shvatiti bezbednost na radu. To nije puka briga da “nekome ne padne cementni blok na glavu”. To je odnos rušenja, a potom odvajanja i uklanjanja ili raščišćavanja otpada.

Što bolje ovo uradite, imaćete više vremena da se bavite samom gradnjom. Napraviti pravi izbor građevinskih mašina je bitnije nego ikad.

Gradjevinske mašine

Konkretno, za potrebe ove operacije potrebne su vam dva tipa mašina. Jedne za rušenje, a druge za raščišćavanje.

Ovde je jako bitno da razumete da se pri izboru mora služiti malo drugačijim logikom. Činjenica je da u ovoj industriji postoji dosta proizvođača kvalitetne opreme. Kvalitet nije presudan, ali funkcionalnost i uklopljivost različitih mašina jeste. Baš u tom izboru leži ušteda, profit, i uspeh.

Zato, kupovina mehanizacije koja nije odgovarajuća terenu nanosi više štete nego koristi. Naime, uspešan građevinac mora da prepozna prilike našeg terena, i onda napravi matematiku.

Tada, njegov račun i odnos prema poslu postaju takvi da će lakše spremiti teren za gradnju, i imati profit u svim segmentima posla, i olakšaće sebi proces same gradnje. Tako da postoji gomila mašina koje možete kupiti, ali samo određene odgovaraju vašoj situaciji.

Kada pogledamo naše uslove jedna grupa mašina se posebno izdvaja.

Epiroc hidraulični alati

Kako smo ranije naveli, gradjevinske mašine delimo u dve osnovne grupe. To su alati za rušenje i alati za rašćišćavanje.

Mašine za rušenje:

Mašine za čišćenje:

Hidraulični čekići, makaze za beton, i makaze za metal su savršene za rušenje velikih komada metala i betona. Pravljene su po sada već standardizovanoj tehnici, a tehnologija je takva da se lako nameštaju i koriste. Stanična bušilica je zgodan dodatak čitavom repertoaru zbog lake prenosivosti i intenzivne rušilačke moći.

Drum cutters, kombinovane makaze, i hidraulične drobilice služe za rušenje većih komada betona, metala, i armatura. Drobilica se izdvaja kao posebno korisna kada pogledamo velike komade otpada kojih se brzo treba otarasiti. Odmah iza njih su drum cutters i kombinovane makaze kao hibridni alati.

Sa mašinama za čišćenje je stvar malo drugačija. Iako je repertoar za rušenje mnogo širi, mašine za čišćenje služe da što efektivnije odlože i uklone otpad. Opšti savet je da uvek napravite pravu kombinaciju mašina, ali ovde ih jednostavno možete uzeti sve.

Magneti i hvatači će vam pomoći da izdvojite najveće komade otpada i ruševine. Magnet je posebno kvalitetan da izvuče manje komade koje možda ne biste uhvatili hvatačem. Zatim, ćete sve izmrviti korpom za mrvljenje. Najsitnije što ostaje poravnaće kompaktor.

Sve što ostaje jeste da izaberete svoju kombinaciju i počnete da rušite i čistite.

Prodaja gradjevinskih mašina

Na kraju, evo i naše preporuke. Epiroc hidraulični alati su gradjevinske mašine i alati koje najčešće odgovaraju potrebama našeg tržišta. Za nas makar, prodaja gradjevinskih mašina postala je zaista profitabilna od kada je Epiroc deo kataloga mašina i alata.

Razlog tome je efikasnost čitavog kataloga u pružanju funkcionalne i kvalitetne usluge. Prenosivost i tehnologija koja je jednostavna za korišćenje, čini gradilište brzo spremnim za rad i gradnju.

Napravite dobar osnov gradnje i to što gradite biće perfektno.