MENI
Radite gde god želite - pokretni izvor energije za pneumatske alate

Osiguravanje energetskog izvora na radnom mestu je osnovni problem rada na terenu.

Pripremiti ljude, alate, opremu, mašine - sve to sračunati i isplanirati je manje komplikovano. Pogotovo jer se često dešava da predviđeni radovi ne mogu da se odviju po zacrtanom planu. I najstručnijim građevincima se desi da previde detalje poput raskoraka između rada pneumatski alata i izvora energije.

Ukoliko sistemi za dovod energije do alata ne mogu da se sprovedu - premeštanje ne mora da bude opcija. Jedna od mogućih opcija je pokretni vazdušni kompresor sa dizel motorom koji će sa lakoćom pokrenuti pneumatski alat koji vam je potreban na gradilištu.

Lakši kompresor 

Izvor energije je ključan za uspeh građevinskih radova. Izvor energije određuje alate i opremu, plan rada, i postavljanje mehanizacije - on određuje profitabilnost rada.

Kompresori pogonjeni dizel motorima donose vam onoliko novca koliko uspešno izračunate njihovu potrošnju.

Ali, veterani zanata znaju da rad bez neočekivanih situacija ne nazivaju radom. Fleksibilnost, okretnost i mogućnost promene plana rada u trenutku, kvaliteti su sa kojima ćete profitirati, steći ugled, i uspešno obaviti posao.

U tome će vam sigurno pomoći dizel vazdušni kompresori iz Serije 8. Svi modeli Serije 8 teže manje od 750kg, i po svim zakonima se mogu prevoziti zakačeni za automobil.

Budite spremni za nepredviđeno - dovezite dizel kompresor na gradilište, i nastavite radove pneumatskim alatima. Atlas Copco u ponudi serije 8 ima 10 različitih modela vazdušnih kompresora. Izaberite model kompresora koji najviše odgovara vašim potrebama na terenu.

Povećana efikasnost

Mali dizel vazdušni kompresor iz Serije 8 je lagan, možete ga prevoziti automobilom, i može da proizvede od 2m³/min  do 5 m³/min vazduha. Izaberite model na podvozu sa signalizacijom za učešće u saobraćaju sa podesivom rudom i kočnicama, sa afterkulerom ili generatorom. Kompresori imaju HardHat pokrivku, koja zbog materijala izrade garantuje zaštitu od spoljašnjih uticaja.

Specifikacije su za inženjere. U praksi dobijate:

  • Kompresor koji možete prevoziti bilo kojim prevoznim sredstvom, čak i sa vozačkom dozvolom B kategorije
  • Proizvodnju od 5 m³/min vazduha
  • Efikasnost od 12% kod potrošnje goriva
  • Servisiranje za manje od sat vremena
  • Modele težine do 750kg
  • HardHat pokrivka

Mali vazdušni kompresor na dizel pogon, odličan je ne samo za raščišćavanje velikih terena, izgradnju stambenih jedinica i puteva, već i za manje i detaljnije radove u zavisnosti od pneumatskog alata koji vam u datom momentu odgovara. Ukoliko ste osetili potrebu za dodatnim radovima ili želite da obavite manje raščišćavanje terena - dovezite kompresor i obavite radove.

Gradilišta  na kojima se radi svakodnevno nikada nisu mesto bez nepredviđenih događanja. Kiša, blato, vrućine - oblikuju tok radova. Na takve promene ne možete uticati – uz odgovarajući alat i mašine, možete im se samo suprotstaviti.

Inovativni model

Inženjeri konstantno traže način da usavrše mašine. Kada je u pitanju Atlas Copco serija 8 mobilnih kompresora imaju zagarantovan atraktivan dizajn, produktivnost, pouzdanost, efikasnost i viši nivo iskorišćenja, zajedno sa vrhunskim performansama.

Modeli Serije 8 služe da se proguraju tamo gde je neophodno korišćenje pneumatskih alata, a nema odgovarajućeg izvora energije. Do ovoga najčešće dolazi usled potreba za radovima na terenu.

Primer toga bi bio da ste raščistili teren, ali sada morate da razbijete kamen ili beton koji se nalazi sa strane. Da biste što pre završili dodatan posao, treba vam konstantan priliv komprimovanog vazduha.

Uz to, mobilni kompresor na podvozu možete čuvati i u garaži i dovesti ga kolima bez brige o vremenskim uslovima. HardHat je pokrivka koja je u isto vreme i tvrda, ali i fleksibilna. Otporna je na spoljašnje uslove. Sada ćete je još lakše doći do glavnih delova kompresora i uraditi redovan servis.

Sam motor troši manje goriva, tako da ćete proizvoditi više komprimovanog vazduha po manjoj ceni. Čak i kada ga niste dugo koristili, svo potrebno servisiranje možete obaviti za sat vremena.

Dakle, imate kompresor za vazduh koji će vam omogućiti maksimalnu fleksibilnost pri radu.

Potrošnja goriva i servisiranje

Svaki model iz Serije 8 razvija snagu kompresovanog vazduha od 2m³/min do 5 m³/min,sa radnim pritiskom od 7 do 12 bara. Atlas Copco serija 8 mobilnih kompresora koristi u proseku 12% manje goriva od uporedivih proizvoda.

Iako je kompresor mobilan, to ne znači mnogo ako ne možete da ga lako spremite za rad. Serija 8 ima kenopi koji je razvijen tako da serviseru olakšava pristup kada se radi redovan servis, zamena ulja ili svakodnevno održavanje. Čitav proces se može uraditi za sat vremena. 

Prodaja kompresora

Prodaja mobilnih dizel kompresora iz Serije 8 sada vam je dostupna preko ovlašćenog uvoznika za Atlas Copco građevinski segment - CP SRB PNEUMATIC D.O.O. Javite se na office@cp-srb.com i saznajte sve o dizel kompresorima iz Serije 8.