MENI
Pneumatski čekić TEX190PE

Pneumatski čekići, i pneumatski alati uopšte, sastavni su deo gradilišta. Prenosivost i lakoća upotrebe čine da ovi alati nađu mesto na gotovo svakom gradilištu. Prodaja gradjevinskih masina to nedvosmisleno pokazuje. Gradjevinske masine moraju da pokažu visoku efikasnost da bi bile isplative.

Takav alat je upravo pneumatski čekić TEX190PE. Srodan je alatima iz RTEX i TEX porodice. Odlikuje ga visoka upotrebljivost, raznovrsnost, i ergonomičnost. Ipak, to su samo naznake svega što TEX190PE može da ponudi.

TEX190PE Model 

TEX190PE je jedan od onih alata koje kada otkrijete, više nećete moći da im nađete zamenu.

Pneumatski čekić mora da bude lagan, prenosiv, da se lako servisira, i još lakše koristi. Tako treba da radi svaki pojedinačni model. Ali, čekići su samo deo porodice koju čine pneumatski alati.

Kada razmišljamo o njima, moramo da razmislimo kako se uklapaju u set alata i mašina koji već posedujemo.

Prodaja gradjevinskih masina je uspešnija kada učinimo da kupci pravilno razumeju ulogu pojedinačne gradjevinske masine. Kupovinom opreme, alata i mašina treba da obezbedite kvalitetniji rad na duže staze.

Pneumatski čekić TEX190PE može da razbija kamen, beton, cement, kao i da radi pod vodom. Koristi različite sisteme da olakše paljenje i višečasovnu upotrebu. Krajnje je tih, i ima različite dodatke koje možete lako da skidate i nadograđujete.

Atlas Copco inovacije iz Power Technique serije rade na tome da proizvedu portfolio mašina koje koristite zajedno. Ti alati se proizvode zajedno da biste olakšali rad na gradilištu, smanjili troškove, i omogućili pouzdanost u radne sisteme.

Svaki od njih ima posebnu namenu u okviru šire upotrebe. I ovaj čekić ima način po kome je drugačiji. 

Funkcionisanje i rad TEX190PE pneumatskog čekića

Veliki napredak u ovom modelu predstavlja HAPS (Hands and Arm Protection System) ili sistem za zaštitu ruku. Sistem se sastoji iz žica koje služe da umanje vibraciju.

Žice su podešene tako da ne možete da pritisnete čekić ispod određene granice. Kada pritisnete alat do dozvoljene granice, on pohranjuje dovoljno sile u čekić. Dobijate blago klizeći efekat dok radite.

HAPS sistem čini alat ergonomskim i smanjuje vibraciju. Dobijate i veću preciznost uz Softstart okidač. Softstart okidač vam omogućava da regulišete koliko energije puštate u čekić.

Totalna kontrola je omogućena zbog posebnog dizajna alata. TEX190PE je izliven iz gotovo jednog komada. Atlas Copco ovu tehniku naziva Koncept čvrstog tela (Solid Body Concept), a njegova namena je smanji broj delova i poveća balans.

Unutar alata nalaze se klipovi koji koriste posebne vazdušne "kočnice". Ustvari, koriste sistem za smanjenje trenja među klipovima koji se nalaze sa obe strane cilindra. Kada mašina radi bez većih opterećenja, metalni elementi se gotovo i ne dodiruju.

Lubrikacija uključuje i anti-freeze lubrikante, tako da mašine mogu da rade i tokom velikih hladnoća. Ispod upravljača se nalazi obrtni ležaj koji omogućava beztrzajnu rotaciju od 360 stepeni, čak i kada je alat pod pritiskom.

To je tehnički pregled alata. Upotreba je nešto sasvim drugo.

tex190pe atlas copco pneumatski cekic na terenu

Kako se koristi TEX190PE pneumatski čekić

TEX190PE se može koristiti u više od pet različitih aplikacija. Same aplikacije zavise od nastavaka koje koristite. Ovo su neki od njih.

Razbijači mekanih materijala - Veliki broj udaraca u malom vremenskom periodu čini ove alate odličnim za rad sa ciglama i manjim ili ukrasnim kamenjem.

Razbijači tvrđih materijala - Ovi alati mogu da razbijaju asfalt, tvrdo kamenje, kao i neojačani beton.

Razbijači ojačanih materijala - Takođe, možete razbiti i stene, ali i ojačan beton.

Rušenje - Možete koristiti ove pneumatske alate za sve vrste rušenja, na svim otvorenim i zatvorenim terenima.

Obnova - Visoka preciznost je neophodna za fine radove. Različiti dodaci, kao i lakoća upravljanja čini ovaj alat savršenim za ovaj tip radova.

Podvodni rad - Dodatna pogodnost ovih alata je što ih možete koristiti čak i za rad pod vodom.

Ukratko, možete ih koristiti gotovo u svim radovima na gradilištu.

Pogodnosti TEX190PE pneumatskog čekića

Najveća pogodnost TEX190PE jeste u kvalitetu rada koji pruža. Pneumatski čekići, a i pneumatski alati, moraju da budu precizni.

Gradjevinske masine moraju da ostvare određeni nivo performansa. Uostalom na tome se i zasniva prodaja gradjevinski masina.

Tokom kupovine morate da budete sigurni da će to što kupite zaista optimizovati vaš rad. Zato i postoje tehnološke inovacije - da pojačaju vaš performans.

HAPS sistem je jedna takva inovacija. Kada držite ovaj pneumatski alat, nećete imati onaj nepirjatni osećaj da vam se sve trese. Težina rada i napor koji osećaju torzo i ruke biće ravnomerno raspoređeni tako da možete da radite i više sati sa manjim prekidima. 

Pritom, imaćete i više preciznosti uz Softstart sistem. Ne samo što vam omogućava da podesite silu kojom ćete otpočeti bušenje, Softstart vam daje punu kontrolu nad samim početkom. Sistem od dva prekidača čini da prvi udarac čekića bude hirurški precizan. 

Fleksbilnost u radu stičete usled jednostavnog sistema zamene delova i produžetaka. Sve delove možete zamenite prostim zavrtanjem i odvrtanjem. Telom alata je lako upravljati usled posebnih ležajeva i zavrtanja.

Sam model je težak 22kg, dugačak 595mm (pola metra) i proizvodi 1500 udaraca po minutu. Troši 26l/s, tako da ga možete koristiti sa bilo kojim kompresorom.

Za kraj, TEX190PE je pouzdan. Odlivanje lubrikanta i energije se više ne dešava. Ima nekoliko zavrtnja da ga priključite na kompresore.

Jednostavan i lak za prenošenje, te ga možete odneti bilo gde na rad. Onda ćete otkriti da ne postoji pneumatski alat poput ovog.

 

pneumatski cekic tex190pe atlas copco

Pneumatski Čekić TEX190PE

  • HAPS sistem
  • Softstart paljenje
  • Manje buke
  • Lagan i jednostavan za korišćenje
  • Za razbijanje betona, kamena, i asfalta
  • Pogodan za sve građevinske radove


Kupite najbolje pneumatske alate

Ostaje samo da obogatite vaš set alata sa TEX190PE pneumatskim čekićem. Opremite se za sve vrste poslova koji uključuju rušnje kao i fine radove.

Bolji performans leži u tome da prepoznate kvalitetne alate i mašine, a to su upravo oni alati i mašine koje rade za vas.

Pozovite nas na +381 (11) 3161 885 ili nam pišite na office@cp-srb.com.