Najbolje pumpe za vaše gradilište

Raščišćavanje terena

Raščišćavanje terena je najbitniji deo bilo kog građevinskog projekta. Od izvođača radova se očekuje da su mu pri ruci svi neophodni gradjevinski alati i gradjevinska oprema. Većina izvođača požuri da nabavi što više čekića, razbijača, drum cutter-a, i drugih raznoraznih mašina. Ali, tu je značajan deo opreme koji menja njihovu ponudu iz korena.

To su Atlas Copco pumpe. One su najbrži način da otklonite sav nepotreban fluid sa gradilišta, mobilne su, brze, i dugotrajne.

U raščišćavanju terena nije bitno samo porušiti stare objekte ili očistite teren na kojem se nalazite. Iako su građevinske mašine robusne i ogromne, postoji jedna finesa sa kojom morate da pristupite problemu.

Kada se teren raščišćava moraju se otkloniti tečnosti, fluidi, pa čak i gasovi koji će oštetiti sve napore da se na tome nešto izgradi. Dok postoje alati koji mogu da buše ili generišu vazdušni pritisak, malo koji može da odvodi te fluide kao što to mogu pumpe.

Pumpe

Glavna funkcija pumpe je u odvođenju tečnosti i fluida. Koriste se u svim građevinskim poduhvatima da bi ispunile prostor tečnošću ili da bi ga izbacile iz određenog prostora. Prave se od onih najosnovnijih koje rade samo na vodu, do onih koje mogu da izbacuju i druge fluide, od kojih neki mogu da budu i štetni ili preterano osetljivi.

Prave se od različitih materijala, shodno potrebama i terenima na kojima se koriste. Idealne su za gradilišta na kojima su objekti koji dugo nisu u upotrebi, i koji su pretrpeli znatna oštećenja. Takođe, njihova uloga prilikom građenja ne sme biti zanemarena.

Recimo da imate novo gradilište i tek ste dobili pristup njemu. Ukoliko imate odličnog projektanta, možete da ustanovite koje su osetljive tačke prilikom raščišćavanja. Ako bilo gde ima izvor fluida, želite da sanirate to što pre da biste mogli da nastavite sa radovima.

Tada, ako nemate dobru pumpu, kao što su Atlas Copco pumpe, može se desiti da oštetite alate, kontaminirate gradilište, i produžite radove raščišćavanja. Dakle, pumpa je mala investicija za velika osiguranja tokom građenja.

atlas copco pumpe

Priuštite sebi najkvalitetnije pumpe za gradilište - pozovite 011/3161-885 ili nam pišite putem naše kontakt forme.

Ukoliko se još premišljate, pogledajte to i na ovaj način.

Vaša oprema

U vašu opremu spadaju različiti alati, mašine i mehanizacije koje koristite za raščišćavanje gradilišta. Međutim, kada se oprema kupuje, pa čak i kada se rentira, najbitnije je napraviti dobar balans.

U tom planiranju, važno je imati u kalkulaciji kakve projekte najčešće radite, dokle ste spremni da transportujete mehanizaciju, i koliko vam je isplativo da to radite.

Tako, vi se možete opredeliti da radite manja gradilišta i fokusirate kupovinu mašina za te potrebe. Dakle, vi možete kupiti koji kompresor, pneumatske alate, i naravno morate da vidite šta ćete uzeti još da upotpunite inventar.

Pumpe bi morale da budu deo toga, jer ne želite da trošite dodatan novac i vreme da zovete lokalne službe da vam pomognu da izbace neku vodu koju ste slučajno otkrili, ili za koju niste znali da će dodatno otežati rad na gradilištu.

A i ako ne znate mnogo o modelima pumpi, možete pogledati našu ponudu

Pumpe u ponudi

Pumpe se dela u dve osnovne namene a to su pumpe za vodu i višenamenske pumpe.

Pumpe za vodu

Pumpe za vodu su pumpe čija je konkretna namena da odvode vodu sa gradilišta. U ponudi imamo električne potpone pumpe (WEDA) koji služe za odvodnjavanje i mogu se koristiti u rudarstvu i gradilištu. Pored nje, tu je i mala prenosna pumpa pravljena prema posebnoj tehnologiji, koja radi benzin, dizel i električnu energiju.

Višenamenske pumpe:

Višenamenske pumpe nose to ime zato što mogu da pumpaju različite vrste fluida. Ovde imamo podelu na pumpe za niskoviskozne fluide kao što su modeli DIP 25, DIP 35, DIP 65. Potom, imamo pumpe za visokoviskozne fluide kao što su modeli DOP 15N i DOP 15F. Na kraju imamo i pumpe za konstantno ispumpavanje vode kao što su LWP 2 i LTP3.

Naravno, vama ne trebaju sve ove pumpe, sa 2 ili 3 modela možete pokriti sve potrebe, i biti u finansijskom plusu za sve vaše radove u narednim godinama.

Isplativost pumpe

Ono što zanima svakoga jeste koliko su pumpe isplative, kada se pogleda da se mora investirati i u drugu gradjevinsku opremu i gradjevinske alate. Stavimo to u sledeći pregled.

Kupovina pumpe vam omogućava da:

  • Preuzmete nove projekte
  • Vršite dodatnu uslugu
  • Omogućite sebi da učestvujete ili rentirate Atlas Copco opremu
  • Ubrzate raščišćavanje terena
  • Smanjite vreme radova na terenu


Dakle, možete videti da vam pumpe pružaju mnogo. One su ona pozadinska oprema koja će vam omogućiti da unapredite vaše poslovanje samo jednim ulaganjem.

Poručite pumpe

Dakle ostaje samo da kupite ili rentirate Atlas Copco alate. To možete uraditi tako što ćete pozvati 011/3161-885 ili nam pišite putem naše kontakt forme.

Pumpe su neophodne za one koji žele da unaprede poslovanje. Gledajte dalje od ostalih, uložite u njih, i naplatite što drugi ne mogu.