Mali agregati - dostupnost energije bilo kada i bilo gde

Dostupnost energije

Omogućavanje energije je neophodno za građevinske radove. Bez obzira da li koristite struju ili dizel - dostupnost, prenosivost i održivost energije je neophodno za uspeh.

Ukoliko nemate primaran izvor energije radovi će biti otežani i usporeni. Čak i kada se ne bavite građevinom, način na koji koristite odnosno dopremate energiju je jedan od presudnih faktora održivosti, ali i preduslov da pokrećete mašine.

Bez obzira da li želite da pokrenete pneumatsku bušilicu, održite osvetljenje na nastupu ili pokrenete manju kuhinju, morate da planirate šta ćete da radite kada vam otkaže primarni izvor energije.

Mašine moraju da rade bilo kada, bilo gde. Konstantan rad je sada moguć uz male generatore.

Prenosivost malih generatora

Da biste postigli maksimalne rezultate, neophodno je da razumete finansije odnosno isplativost posla.

Organizator rada mora da zna koliko mu je vremena potrebno da završi određeni projekat. Da bi napravio dobru procenu, mora da razmotri potrebe mašina koje će koristi. Pre toga mora da uzme u obzir cenu energenata.

Kada se mašine dopreme na gradilište rad počinje. Onog momenta kada energenti postanu nepristupačni, rad prestaje.

Mali generatori rešavaju ovaj problem. Prenosivi su, lakši za korišćenje i zauzimaju manje prostora. Imaju priključke za struju, ali ih je moguće pokretati i dizelom. Određene modele je moguće prevesti i u prikolicama.

Atlas Copco QAS i QES serije su pravljene sa idejom 1/5 veličine. To znači da svu efikasnost, kontrole i mogućnosti oni nose u petini regularnog agregata. Čak i kada napravite omašku i ne primetite na vreme koliko trošite, lako možete prevesti agregat.

Međutim, iako su ovi agregati lako prenosivi, lakoća korišćenja određuje njihov korisnost.

Kontrola

Atlas Copco gradjevinske masine, pogotovo mali agregati, imaju brojne prednosti. Iz generacije u generaciju, inženjeri pokušavaju da naprave što jednostavniju konzolu i sistem korišćenja mašina.

Prodaja agregata se znatno uvećala budući da svako može da ih koristi. Instalacija uređaja, podešavanja i pokretanje su krajnje laki. Ovome je doprineo Plug and Play sistem. Sistem omogućava da kroz korišćenje posebnih sklopki i cevi priključite mašine na generator i pokrenete ih.

Takođe, kontrolna tabla je ergonomska i pregledna. Kroz nekoliko pritisaka možete pokrenuti čitav proces, ali i odrediti koliki će biti odnos potrošnje energenta i izlazne energije. To omogućava PMS (Power Management System) odnosno sistem za upravljanje energijom.

Dakle, možete odrediti snagu izlazne energije i podesiti je da izlazi kroz određenu potrošnju energenata. Recimo da imate zalihe dizela, ali da želite da ih rasporedite kroz određeno vreme. Mali generatori vam omogućavaju ova podešavanja da biste postigli željenu efikasnost.

Agregati i efikanost

Razmatrajući potrošnju moramo da razmatramo šta nam gradjevinske mašine pružaju. Prodaja gradjevinskih mašina, pogotovo prodaja agregata je još lakša jer imate tačan uvid u performanse pojedinačnih modela.

Atlas Copco mašine imaju HardHat pokrivku. Posebna kombinacija materijala napravila je laku smešu, otpornu na udarce i vremenske uslove. Čuva unutrašnjost mašine i po hladnoći, ali i po temperaturama većim od 40 stepeni. Čak i kada palite mašinu, unutrašnjost ostaje netaknuta spoljašnjim uticajima.

To vam dodatno znači u poslu kada mašinama dodate mogućnost modularnog paljenja. Stariji modeli generatora ostvarivali su brzinu eksponencijalno. Morali ste da pređete određene faze paljenja do postizanja željenog performansa. To više nije slučaj, sada možete sami određivati od kog nivoa želite da počnete. 

Sagledajte to kroz održavanje performansa. Nećete uvek pokretati generator za početak radova. Nekada ćete već imati mašine u upotrebi čiji rad treba pojačati. Ostvarivanje i održavanje postojećeg performansa postaje prioritet rada agregata. Modularno paljenje dolazi do punog izraza tu, ali punu snagu dostiže u narednoj činjenici.

Atlas Copco agregati imaju neverovatnu brzinu pokretanja. Generatori dostižu svoju punu brzinu za samo 6 sekundi. Kada god prenesete agregat do radnog mesta, možete postići optimalni performans za manje od minuta. Više vremena je potrebno da ga podesite nego da ga uključite.

Dodajte i to da radi 500 sati i imate potpunu sigurnost u održivost radnog mesta. Više ne morate da brinete o iznenadnim problemima. Ukoliko ne radite na gradilištu konkretno, možete računati da će agregat raditi danima. 

Na kraju, mali generator servisira se za 2 sata. Servisiranje je olakšano budući da se HardHat pokrivke prave da budu lake za otvaranje i upravljanje. Pritom, imate i posebni sistem zavrtanja za lakše otvaranje kontrolne table i pristup unutrašnjosti mašine.

Međutim, to su opšte karakteristike. Pojedinačni modeli imaju da vam ponude i više od toga.

Atlas Copco mali generatori

 

  • HardHat Pokrivka
  • Modularno paljenje
  • Paljenje za 6 sekundi
  • Rad do čak 500 sati
  • Servisiranje za 120 minuta
  • Prenosiv
  • Lak za korišćenje

QAS i QES generatori

Nudimo dve vrste mobilnih dizel generatora - Linije QAS i QES.

Mobilni dizel generatori QAS i QAS 5

Mobilni dizel generator QAS i mobilni dizel generator QAS 5 imaju prenosivost kao najveću prednost. Lagani su, lako se prenose i laki su za postavljanje. Moguće ih je pomerati i nakon incijalnog postavljanja. Proizvode manje buke, pale se brže, daju do 5% uštede u operativnim troškovima.

Mobilni dizel generatori QES

Mobilni dizel generator QES serije su otporniji, jači i pravljeni da traju duže. Što nemaju u prenosivosti nadoknađuju u veku trajanja i boljem podnošenju različitih uslova rada. Smanjuju buku, manje troše i izuzetno su kompaktni. Dolaze u nekoliko veličina koje određuju performanse.

Sve što ostaje jeste da ih nabavite za vaše poslovanje.

Prodaja gradjevinskih masina

Gradjevinske mašine ne mogu bez generatora. Prodaja gradjevinskih mašina, pogotovo prodaja agregata je uspešna onoliko koliko agregat može da vam pruži.

Napravite vašu energetsku računicu tako da ne morate da prestajete sa radom. Ispunite sve vaše ciljeve.

Pozovite nas na +381 (11) 3161-885 ili nam pišite na office@cp-srb.com.