Izveštaj sa Sajma građevine 2022

Sajam građevine je bio prilika da CP-Srb Pneumatic prikaže portfolio Atlas Copco i Epiroc mašina. Glavni elementi ovogodišnjeg portfolia bili su Epiroc hidraulični čekići sa nastavcima, kao i Atlas Copco kompresori i agregati.

Našem štandu prisustvovali su zaposleni, kao i direktor Dejan Stanišić i prodavac Aleksandar Zečević. Razgovarali smo sa njima o stanju u industriji građevinskih mašina, njihovom portfoliu i balkanskom tržištu.

Prema rečima Dejana Stanišića, tržište je u stanju oporavka. Ove godine, CP-Srb Pneumatic je izašao sa ovim mašinama, jer su trenutno najrelevantnije za domaće tržište. Dalje, za Stanišića je ovo godina ekspanzije s obzirom da je CP-Srb Pneumatic pojačao prisustvo i u Hrvatskoj.

Iako je COVID sve usporio, generalno to nije promenilo načine kupovine domaćih kupaca. Prema Aleksandru Zečeviću, lokalni izvođači nisu promenili način na koji potražuju mašine. Najviše ih zanima odnos cene i kvaliteta, i prosečnom kupcu je potrebno nekoliko sastanaka pre većih ulaganja.

Ujedno, to je i primarni razlog za izlaganje svih članova sajma. Ovogodišnji posetioci imali su priliku da se upoznaju sa domaćim poslovanjima koji proizvode sopstvene i prodaju tuđe mašine.

sajam gradjevinarstva 2022

Generalno raspoloženje je bilo odlično, sa posetiocima koji su rado razgovarali sa menadžerima, prodavcima, tehničima i vlasnicima poslovanja. Bili su radi da razgovaraju o svom poslu, mašinama i ponudama.

Izlagači su predstavljali proizvode i usluge iz svih segmenata građevinske industrije. Posetioci su mogli da vide mašine, ali i rešenja za kuće i prilagoljivost životnog prostora.

Sajmu su prisustvovali brojni profesionalci, ali i oni koji će tek postati deo industrije. Razne srednje škole i fakulteti su poslali svoje učenike da prisustvuju Sajmu i saznaju novine iz industrije.

Pored samog izlaganja, Sajam je nudio i predavače za sva četiri dana trajanja. Glavne teme su bile nove tehnologije koje su sve popularnije kao što je BIM, automatika u građevinarstvu, i upotreba kamena.

Tokom srede, organizovana su predavanja o BIM tehnologiji, gde se raspravljalo o tome šta je BIM i kako se koristi. Brojni predavači predstavljali su studije slučaja o tome kako oni koriste i kako se može koristiti BIM.

Petak je bio rezervisan za razgovore o automatici. Automatika se odnosi na različite procese koji se mogu pokrenuti bez aktivnog ljudskog upravljanja. Pitanje je kako će se ovakve tehnologije koristiti na našem tržištu, s obzirom na prisustvo postojećih mašina.

Poslednji dan ostavljen je za kamenu gradnju. Izlagači su pokazivali svoja rešenja kamene gradnje, kao i njene prednosti i tehnike. Time je zaokružen skup izlagača, kao i dovršen Sajam Građevinarstva.

Sve u svemu, odlična atmosfera kao i predstavljanje našeg portfolia. Ono što nam je najvažnije jeste da smo imali priliku da uživo razgovaramo sa našim kupcima.

Ne postoji bolji način za to da unapredite poslovanje i prodaju mašina nego kroz to da upoznate svoje kupce. To je ono čemu smo se mi posvetili, i ono za šta smo odvojili ovaj Sajam.

Nadamo se da će sledeća godina biti još bolja, sa više izlagača i posetioca i boljim tržišnim uslovima. Do tada, istražite naš portfolio mašina.

POZOVITE NAS NA +381 (11) 3161 885 ILI NAM PIŠITE NA OFFICE@CP-SRB.COM.