MENI
Epiroc hidraulični kompaktori - savršena priprema terena

Uspešna gradnja zavisi od dobrog temelja. Dobar temelj zavisi od gradjevinskih masina koje koristite. Zato vas ovog puta upoznajemo sa kompaktorima.

Epiroc katalog nudi nekoliko modela kompaktora za sve vrste poslovanja. Namena ove gradjevinske masine je ravnanje i usitnjavanje površina koje želite da pripremite za dalju obradu.

Prodaja gradjevinskih masina zavisi od pojedinosti ovih mašina. Kompaktori mogu da ponude mnogo toga.

Šta su kompaktori?

Ukoliko ste ranije istraživali kompaktore, mogli ste da pronađete nekoliko modela građevinskih mašina koji dele ovo ime. Razlog tome je specifičnost kompaktora, i različiti oblici koje ova mašina može da ima.

Glavna namena kompaktora jeste da proizvodi silu ili vrši pritisak na određenu površinu. Za to, on se služi pločom koja pritiska površinu i sabija je.

Da bi ispunio ovu funkciju, kompaktor može biti u obliku čitave mašine ili može biti u obliku nastavka. Oba modela nose brojne prednosti, naravno, u zavisnosti od tipa gradilišta i usluge koju pružate.

Konkretne prednosti Epiroc kompaktora su:

  • Snaga mašine
  • Prenosivost
  • Brzo servisiranje
  • Dugotrajnost
  • Dostupnost zamenskih delova

Epiroc katalog vam omogućava da putem našeg servisa nabavite neophodne delove sa originalnom oznakom Epiroc. Prodaja gradjevinskih masina zavisi i od ovoga, jer će vam upotreba mašina biti olakšana sa većom dostupnošću rezervnih delova.

Ove gradjevinske masine imaju dodatnu pogodnost u vidu skladištenja. Ovde su nastavci, za razliku od drugih modela kompaktora integrisanih (priključenih) na vozilo.

Dakle, najbitnija stvar je da prepoznate koji tip kompaktora odgovara vašem poslovanju. To ćete najbolje razumeti kada budete razumeli kako kompaktori rade.

epiroc hidraulicni kompaktor hc350

 

Kako rade kompaktori?

Princip rada je krajnje jednostavan. Upalite mašinu i ona ravna sve pred sobom, zar ne?

Tajna rada Epiroc kompaktora je u naprednoj hidraulici. Posebnim inženjeringom, Epiroc je došao do modela manje nosivosti koji je lakši, ali ne gubi na pritisku koji stvara.

Mašina može da radi gotovo konstantno, s obzirom da je ploča koja vrši pritisak krajnje otporna. Dodatna pogodnost je manje zvučno zagađenje.

Tajna efikasnosti kompaktora je u njihovoj jednostavnosti.

Princip rada kompaktora

Recimo, kada pogledate fantastične mašine poput hidrauličnog čekića HB 2000, ti modeli su poprilično kompleksni. Koriste napredne, pametne sisteme za rad i održavanje.

Sa kompaktorima to nije slučaj. Osnova njihovog rada je u hidrauličnom sistemu koji pokreće ploču za ravnanje. To ne znači da kompaktori imaju slab inženjering ili da su mašine manjeg kvaliteta.

Jednostavno, njihova namena je direktnija i prostija. U zavisnosti od modela, hidraulika će stvarati veći ili manji pritisak, omogućavajući vam da postignete više.

Pojedini modeli mogu da se rotiraju u smeru od 360 stepeni, a imaju i posebnu zaštitu. Zaštita se odnosi na sprečavanje pregrevanja mašine.

Ovo se postiže kontrolom pritiska i protoka fluida u hidraulici. Dakle, sam koncept kompaktora je jednostavan i efikasan. Ali, to ne znači da je inženjering kompaktora prost.

Kako se prave Epiroc kompaktori?

Epiroc mašine su se dosta promenila od uvođenja SolidBody koncepta u inženjering i izradu mašina. Ovaj trend u proizvodnji mašini odnosi se na izlivanje delova iz jednog komada.

Manje delova znači lakše servisiranje i održavanje. Takođe, sistem hidraulike je lakše održavati kada imate školjku mašine kojoj je lako pristupiti i popravljati je.

Što se tiče delova koje možete zameniti, to su uglavnom kablovi i zavrtnji koji podržavaju hidrauliku.

Za sve informacije, kao i nabavljanje delova za Epiroc kompaktore, možete nas pozvati na +381 (11) 3161-885 ili nam pisati na office@cp-srb.com.

Na dnu mašine se nalazi ploča po kojoj je kompaktor prepoznatljiv. Ova ploča je obično čelična, ali može biti i od neke legure. Sve je do modela pojedinačnih kompaktora.

Jednostavan koncept inženjeringa omogućava da se mašina sporije troši, zahteva minimalno održavanje, i bude sigurna za rad. Za informacije o održavanju i servisiranju gradjevinskih mašina možete pogledati stranicu CP Srb Pneumatic servis.

Ipak, postoji još jedan način da sagledate mašinu. 

Tehničke specifikacije kompaktora

 Ali, istina o mašinama se ne može sakriti pred brojevima. Hajde da pogledamo tehničke specifikacije kompaktora u našoj ponudi:

tehnicke specifikacije epiroc hidraulicni kompaktori

Sada, možemo da pogledamo i kako možete da koristite kompaktore.

Upotreba kompaktora

Kompaktori se koriste u gotovo svim fazama rada na gradilištu. S obzirom na njihovu ulogu, kompaktori se koriste za ravnanje, postavljenja temelja ili uređivanje terena na gradilištu.

Sve što treba da uradite jeste da uskladite nosivost bagera i težinu kompaktora da biste ga koristili. Ovde se ogleda dodatna efikasnost ovog modela, budući da bilo ko može da rukuje njime.

Povremeno ga pregledajte da vidite da li je došlo do oštećenja. Takođe, u sklopu redovnog održavanja bi trebalo da bude i čišćenje.

Budući da ćete raditi sa zemljom i kamenjem, prašina i prljavština se mogu uvući u sklop mašine. Iako ovo neće mnogo uticati na sam rad mašine, redovno čišćenje će pomoći za dugovečniji rad kompaktora.

Osim toga, i naravno redovnog servisiranja, ne morate previše da brinete o mašini. Samo da je koristite.

epiroc hc850 hidraulicni kompaktor

Gde se koriste kompaktori?

Glavna aplikacija kompaktora je u ravnanju zemljanih površina. Prema tome, osnovna upotreba kompaktora je za:

  • Ravnanje temelja
  • Uređivanje rovova
  • Sabijanje zemlje

Dakle, Epiroc kompaktori se mogu koristiti u bilo kojoj prilici gde želite da obradite zemlju. Problem sa zemljom je u tome što je nije teško razbiti ili usitniti. Mnogo veći problem je ukloniti je ili oblikovati.

Recimo, kada pravite zgradu, želite da postavite temelj. Koristeći različite građevinske mašine, vi ćete iskopati određeni prostor na kome ćete graditi.

Da bi temelj bio postojan i građevina stabilna, morate da ga sredite. Pređite kompaktorom preko njega, sabijte zemlju, a višak očistite.

Nakon obrade zemlje, podloga će biti ravna i laka za obradu. Posle toga možete izliti temelje, doraditi površinu, ili koristiti druge mašine.

To je i druga značajna stvar koju treba da znate. 

Kada treba koristiti kompaktore?

Kompaktori se najčešće koriste u završnim radovima. Međutim, kompaktori se koriste i u fazama pre finiširanja.

Kako je napomenuto više puta, čitava poenta kompaktora je u ravnanju i sabijanju zemlje. Za specifične radove morate više puta ravnati i sabijati zemlju, pre finiširanja radova.

Tokom rušenja i razrušavanja, imaćete nekoliko etapa u radu. Ukoliko postoji građevinski objekat na zemlji koju treba da obrađujete, prvo ćete rušiti građevinu. Za to ćete koristiti hidraulične čekiće i drobilice. Kada razbijte građevinu u kabasti materijal, usitnićete ga drum cutters-om.

Posle toga, dolazi faza čišćenja ili daljeg sitnjenja. U tom trenutku, možete koristiti i kompaktor da sabijete manji šut i zemlju, i pomognete pri odlaganju.

Nakon toga, možete se opredeliti za dalje raščišćavanje. Kada ste obavili taj proces, prelazite na finiširanje, gde ćete opet koristiti kompaktor.

Ostaje samo da nabavite kompaktor za vaše poslovanje.

hc350 epiroc hidraulicni kompaktor

Kompaktori za vaše poslovanje

Kod nas možete pronaći HC seriju hidrauličnih kompaktora. HC serija se sastoji od nekoliko mašina uključujući HC 150, HC 350, HC 450, HC 850, i HC 1050.

Prodaja gradjevinskih masina, bio to Epiroc katalog ili drugi, zavisi od konkretnih specifikacija. U ovom slučaju, Epiroc vam donosi tih, pouzdan i efikasan kompaktor

Ove gradjevinske masine su lake za korišćenje, imaju nosivost 1-40 tona, i koriste se odmah pri uključivanju na mašinu.

Višenamenske su, i možete ih koristiti u nekoliko industrija. Odlično se kombinuju sa hidrauličnim čekićima, kao i drum cutters mašinama.

Uvrstite ih u vaš portfolio mašina za još finije radove.

Naručite kompaktore

Do sada ste imali priliku da upoznate kako rade kompaktori. Pitanje je da li želite da unapredite kvalitet vaše usluge. Ukoliko je odgovor da, onda razmislite o tome da nabavite kompaktor.

Svaki posao se može dovršiti osnovnim mašinama. Ali, za pravi kvalitet, detalji su presudni.

Dovedite vašu uslugu do savršenstva sa hidrauličnim kompaktorima.

POZOVITE NAS NA +381 (11) 3161 885 ILI NAM PIŠITE NA OFFICE@CP-SRB.COM.