Atlas Copco - pouzdan partner vašeg gradilišta

Švedska industrijska kompanija Atlas Copco, osnovana još davne 1873. godine, danas je globalni lider u tehnici kompresora, vakuum, građevinskoj i industrijskoj tehnici. Kompanija ima široku mrežu korisničkih servisa širom sveta i kao najinovativnija u oblasti industrije prisutna je na tržištu u preko 180 zemalja.

Atlas Copco, vodeći svetski proizvođač kompresora za vazduh, na našim prostorima datira još od 1957. godine. I od tada razvija vrlo uspešnu prodajnu, distributivnu i servisnu mrežu svojih proizvoda širom regiona.

Atlas Copco

Prodaja gradjevinskih masina, opreme i alata ovog svetski priznatog brenda prisutna je kod nas više od 60 godina. Iskusan i dinamičan Atlas Copco tim okuplja mrežu od preko deset ovlašćenih distributera širom našeg regiona. Proizvodi, alati i gradjevinske masine ovog brenda, sa svojom održivom produktivnošću, najviše se koriste u gradjevinarstvu, projektovanju, preradjivačkoj industriji, automobilskoj industriji, rudarstvu i sl. Svi proizvodi preko Atlas Copco mreže su originalni i dizajnirani tako da sa svojim pouzdanim performansama garantuju trajne rezultate i povećavaju produktivnost u radu.

Gradjevinska oprema sa optimalnom upotrebom svih resursa

Optimalna upotreba ljudskih, prirodnih i novčanih resursa je glavna karakteristika Atlas Copco proizvoda. Podržavajući globalno održivi razvoj, kompanija konstantno radi na razvijanju inovativnih rešenja koja smanjuju potrošnju električne energije i samim tim štede vaš novac. Pritom, energetska efikasnost ima pozitivan uticaj i na zaštitu životne sredine.

Gradjevinska oprema i alati ovog proizvođača dizajnirani su tako da u toku rada uštede u proseku 65% električne energije. Nove efikasne LED kule za osvetljenje gradilišta, na primer, smanjuju potrošnju energije do 75%, jer osvetljavaju površinu od 5.000 kvadratnih metara koristeći samo četiri lampe od po 350 V. Pritom, LED lampe u poređenju sa konvencionalnim izvorima svetlosti traju znatno duže i time štede vaš novac.

Evidentni su i drugi primeri povoljnog uticaja na ljudske i prirodne resurse koje ova gradjevinska oprema i gradjevinske masine imaju. Inovativnost i održiva produktivnost pneumatskih i hidrauličnih čekića ogleda se u minimiziranju vibracije i buke, zbog čega traju duže i pritom čuvaju zdravlje radnika, dok hidraulične bušilice, na primer, imaju veću brzinu bušenja u odnosu na električne i značajno veću energetsku efikasnost od pneumatskih. Ovo su karakteristike koje treba uzeti u obzir za svaki gradjevinski projekat, a naročito za one koji su od vitalnog značaja po očuvanje životne sredine. 

Gradjevinske masine i alati za održiv razvoj i produktivnost na gradilištu

 Održivi razvoj je imperativ savremenog gradjevinarstva, a jedan od njegovih vidova je recikliranje starih objekata. Bilo da je potrebna rekonstrukcija starog objekta i zidanje novog na njegovim ostacima, ili njegovo kompletno rušenje, Atlas Copco je pouzdan partner za svako vaše rešenje. 

Prilikom rekonstrukcije starih objekata najpouzdaniji način rušenja jeste ručno rušenje. U ovom poslu vam veliku pomoć mogu pružiti gradjevinske masine i alati za bušenje i sečenje i najtvrdjih materijala kao što su kamen i beton. Atlas Copco bušilica za beton ima svestranu upotrebu na gradilištu kada je u pitanju bušenje armiranog betona i asfalta, naročito tamo gde je u obnovi objekata potrebno izbušiti velike i duboke rupe za kanalizacione i ventilacijske radove. Hidraulične rezne testere za beton sa svojom jednostavnom izradom odlikuju se visokim performansama ali i smanjenim održavanjem, zbog čega imaju visoku produktivnost na gradilištu. Mogu da seku beton, armirani beton, asfalt i čelik, sa dubinom rezanja od 133 do 160 mm i maksimalnim obrtajima od 4.000 o/min. Za nepristupačne lokacije i za sve vrste terena, hidraulični i pneumatski čekići za bušenje i razbijanje betona su neizostavna pomoć na svakom gradilištu.

Uz pomenute svetlosne LED kule, koje štede vaš novac i električnu energiju, Atlas Copco povećava vašu produktivnost i velikim brojem modela hidrauličnih agregata, kompaktnih i lako prenosivih, sa kojima možete značajno da redukujete emisiju izduvnih gasova. A za sve vrste tečnosti kojih želite da se otarasite, tu su pneumatske i hidraulične pumpe koje su pogodne ne samo za transport čiste tečnosti već i one pomešane sa čvrstim materijalima ili hemijski agresivinim tečnostima.

Prodaja gradjevinskih masina i alata Atlas Copco u Srbiji i regionu

Sve gradjevinske masine, alate i opremu ovog priznatog svetskog brenda možete pronaći na sajtu CP SRB Pneumatic, ovlašćenog distributera Atlas Copco proizvoda za teritoriju Srbije i regiona. Pored uvoza, prodaje i distribucije, ovlašćeni distributer vrši i redovan servis i održavanje mašina i alata, čime je u potpunosti zaokružena misija pouzdanog partnera vašeg gradilišta.