Novosti iz industrije - novembar '21

Sa krajem godine dolazi potreba i da se svedu računi. To znači ćemo sve projekcije ostaviti za proleće, a sada se pozabaviti činjenicama. Kako to važi za entuzijaste budućnosti industrije građevinskih mašina, tako važi i za ljude koji su njeni pravi pokretači.

Govorili smo o tome kako će se industrija menjati. Sada je vreme da pogledamo to šta ona postaje.

Njeno pravo lice je održiva budućnost.

Uvod u održivu budućnost

Čovečanstvo je tokom vremena na mnoge načine sanjalo budućnost. Međutim, verovatno niko nije očekivao da ćemo praviti podzemne tunele, praviti ulje na bazi etanola, i pretvarati đubrivo u materijal za građu.

Ipak, jedan od najvažnijih mandata ove godine dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, i odnosi se na energetski efikasnu gradnju. Ovaj mandat određuje da će postojati poreski i drugi podsticaji za graditelje za energetski efikasne projekte.

Za kraj godine, mnoge kompanije uključujući i Atlas Copco i Epiroc su donele ovakve odluke. Ukoliko ste čitali ranija izdanja Novosti iz industrije znate da smo pisali u upotrebi ovakvih materijala.

Sada smo konačno tu da će kroz razne podsticaje postati norma u građevini. Međutim, tu nije kraj inovacijama. Doduše, one sada idu ispod zemlje. 

Uspon ispod zemlje

Jedna takva inovacija je predlog Elona Maska da se putevi prave u vidu tunela pod zemljom. Od svih ideja i preduzetničkih poduhvata koje je imao, ovaj tek treba da mu pođe za rukom. Tačnije, treba da mu omogući da pravi ovakve tunele po čitavom kontinentu.

Do sada, Elon Mask je uspešno napravio samo jedan tunel dugačak svega milju. Kada je prošle godine pokušao da pogura ovu ideju bio je stopiran od strane gradskih vlasti Čikaga koji su odbili ovu ideju.

Ideja je bila da se napravi podzemni tunel koji će da spaja Čikaga i Los Anđeles. Dodatno, ideja je bila da ovi podzemni tuneli budu povezani Teslinim vozilima, što bi mu dalo monopol nad ovim oblikom tranzita. 

Tehnologije u praksi

Međutim, u ovome ga sprečavaju i druge stvari. Pre svega to što nije jedini koji želi da osvoji tržište električnih vozila. Pored njegove Tesle, tu su i Volvo, a sada i Ford.

Ali i pored toga, tu je i problem toga da struja više nije jedini energent budućnosti. Sve više se ulaže u alternativna goriva kao što su vodonik, a od sada i etanol. Naravno, nijedno od ovih oblika pogona nije doživela punu komercijalizaciju.

Trenutno, posmatramo kako se dešava velika trka za dominantni prevoz budućnosti.

Električna vozila 

Poslednje električno vozilo proizveo je Ford, i u pitanju je model F-150 Lighting. Ovo vozilo može u uslovima konzervativne potrošnje da radi i do 10 dana! Naravno, baterija će u realnim uslovima trajati kraće. Ali i tada, znatno je unapređen u odnosu na druge modele u istoj kategoriji.

Teslini modeli su dugo držali primat budući da su imali dovršen model koji je spreman za prodaju. Međutim, Fordov model je naručilo oko 160.000, i onih za koje Ford tvrdi da nikada nisu posedovali električno vozilo!

Naravno, tu su i drugi konkurenti koji pokušavaju da preteknu sa svojim modelima. 

Pokretanje etanalom

Indirektno, i Deer im je konkurent sa svojim pogonom na etanol. Zapravo, oni pokušavaju da naprave mašinu čije će motor moći da koristi etanol kao gorivo. Pored vodonika, ovo je drugi model napajanja alternativnog formom goriva.

U budućnosti, ovo bi trebalo da pomogne sa radom na gradilištu. Makar pod pretpostavkom da neće biti moguće lako dostavljati energente. Umesto toga, bilo bi bolje kada bi mogli da operišete svime na licu mesta i proizvodite gorivo na bazi etanola.

Ukoliko ovo bude moguće, biće daleko lakše da se upravlja na gradilištu. Makar na toj osnovi da ćete moći da sve proizvodite na licu mesta i učinite rad održivim. 

Upravljanje životnom sredinom

Kao završnicu svega toga, imaćete i kompletno upravljanje životnom sredinom na nivou stambene jedinice. Makar će to omogućiti Johnson Controls koji pravi prvi AI-software za praćenje uslova života u zgradama.

Ovo digitalno rešenje će omogućiti da stalno pratite čistoću vazduha i druge elemente životne sredine. Dakle, sada ćete na nivou čitave stambene jedinice moći da znate koji su uslovi života u njoj.

To će omogućiti sistematsko održavanje životnog standarda za sve prisutne. Naravno, ovo je još u razvitku i čeka komercijalno plasiranje. 

atlas copco novosti iz industrije

Atlas Copco novosti

Altas Copco je imao dve važne najave. Prva se tiče akvizicije italijanskog distributera za komprimovani vazduh. Druga se tiče odluke Atlas Copco korporacije za održivu budućnost.

Ovo je bila godina velikih akvizicija za Atlas Copco korporaciju. Tokom ove godine, Atlas Copco je izvršio akviziciju preko 30 kompanija širom sveta. Broj distributera i proizvođača se znatno uvećao. Negde, to je i osnova prodajne strategije Atlas Copco korporacije poslednjih 70 godina.

Sa druge strane, ovaj mesec predstavlja i prekretnicu za Atlas Copco. Od sada, biće znatno posvećeniji očuvanju životne sredine i smanjenju zagađenja. Sve ovo je postavljeno na naučnoj osnovi, i treba da prati jasno postavljene ciljeve.  

Epiroc novosti

Epiroc je izvršio akviziciju proizvođača baterija za rudarska vozila. Takođe, doneo je odluku da od sada radi po principima zarad održive budućnosti.

Što se tiče proizvođača baterija, Epiroc je znatno unapredio njihov portfolio ovakvih distributera. Sada ima ozbiljne kapacitet za sve rudarske poslove, kao i da pogura njihov portfolio mašina za baterije.

Što se tiče održivog rada i proizvodnje, Epiroc će krenuti u istom toku kao i Atlas Copco. 

Spremite se za budućnost

Sve što ostaje jeste da i vi nađete mesto u budućnosti koja dolazi. Ona je čudna i nepredvidiva i puna recikliranih materijala.

Ali, bez obzira, to je uzbudljiva budućnost. Spremite se da uskočite u nju.

POZOVITE NAS NA +381 (11) 3161 885 ILI NAM PIŠITE NA OFFICE@CP-SRB.COM.