Pneumatski alati najnovije tehnologije

Pneumatska tehnologija

Gradilište nove generacije je veoma raznovrsno. Kako se menjaju tereni i kako goriva ima sve manje, građevinci moraju da nađu alternativu pomoću koje će osigurati da tok rada na gradilištu ostane nepromenjen.

Pneumatska tehnologija kao svoj pokretač koristi snagu vazdušnog pritiska. Ovaj koncept nije nov, i upotrebi je već preko 150 godina u raznim gradjevinskim alatima i gradjevinskoj opremi. Ono što ga sada odvaja od njegovih prethodnih pojava jeste upotreba novih tehnologija, povećanje efikasnosti, kao i usavršavanje same mehanizacije.

Osnova pneumatske tehnologije jeste da se vazdušni pritisak upumpava u alat, pokreće određenu funkciju kao što je udarac čekića ili bušilice, i to nastavlja da radi pod jednakim pritiskom. Time se proizvodi konstantan pritisak na određenu tačku i omogućava se rad mašine.

Kome trebaju pneumatski alati

Većina ljudi kada čuje o radu na vazdušni pritisak prosto se zapita zašto samo ne bi koristili nešto što radi na gorivo, ili struju. Odgovor na to pitanje ujedno je i pokazatelj toga ko je iskusan i uspešan građevinski preduzetnik od onog koji ima još da uči o vođenju gradilišta.

Tehnologija na bazi vazdušnog pritiska je višestruko korisna i isplativa, budući da nećete uvek imati novca i mogućnosti da dovozite i koristite mašine na bazi goriva. Recimo da treba da porušite zgradu, ili određene delove tog stambenog objekta.

Dešava se da ne možete da odnesete generator struje ili cisternu goriva da biste uspešno koristili mašine na raspolaganju. Ali, moguće je koristiti mobilni kompresor koji će vas snabdeti kompresovanim vazduhom za Atlas Copco pneumatske alate.

Sada možete da rušite bez problema, uštedite vreme za koje ćete završiti posao, a pritom da završite posao. Sve što vam treba je prava gradjevinska oprema i gradjevinski alati koje možete naći u Atlas Copco katalogu.

atlas copco pneumatski alati

Sve alate možete nabaviti pozivom na 011/3161-885 ili tako što ćete nam pisati putem naše kontakt forme

Ali, ako se još niste uverili da vam trebaju, razmislite o tome na taj način. 

Prednosti pneumatskih alata

Glavna prednost pneumatskih alata jeste u njihovoj upotrebljivosti, efikasnosti, i performansu.

Kada govorimo o upotrebljivosti, govorimo o tome kako se različiti alati snalaze u različitim okruženjima. Primer toga su različita gradilišta i različiti tereni gde se možete naći tokom izvođenja radova. Nećete uvek biti u prilici da stojite i rušite na otvorenom prostoru i to jasno vidljive objekte.

Naprotiv, nekada ćete morati da rušite na neravnim terenima, ili terenima koji imaju dosta građevina. Tada, ručno nošen pneumatski čekić može da dopre do objekta i odradi posao. To nas dovodi do efikasnosti.

Atlas Copco pneumatski alati su prilično efikasni s obzirom da se prave iz jednog komada, lagani su za upotrebu, lako se prenose, i napredne tehnologije im omogućavaju da traju duže i rade u različitim uslovima. S obzirom da postoje različiti alati za različite namene, možete ih upotrebiti da odradite različite potrebe na gradilištu.

To nas dovodi do performansa. Neke od stvari koje određuju kvalitet performansi su nivo vibracije, glasnoća mašine, težina i kvalitet proizvodnje. Radnici će biti produktivniji ako je nivo vibracije smanjen, ako mašina nije previše teška i glasna, i ako je mašina dobro napravljena i izdržljiva.

To upravo možete naći u modelima koje imamo u ponudi.

Modeli u ponudi

Pneumatski alati se dele na sledeći način. Kod nas možete naći pneumatske čekiće, pneumatski čekići za štemanje, kao i pneumatske bušilice za kamen.

Pneumatski čekići:

Kao posebne modele izdvajamo TEX 140PS, TEX 150PE, TEX 180PS, TEX190PE, i TEX230PE. Ono što izdvaja ove modele jeste da su pravljeni prema Solid Body tehnologiji kojom se izliva alat iz jednog komada. To ih čini lakšim za rukovanje, lakšim za održavanje, štedljivim čineći gradilište produktivnijim.

Pneumatski čekići za štemanje:

Kao posebne modele izdvajamo DKR 36, DKR 36 R, i TEX 03 PS. Čekići za štemanje služe za glačanje zidova i podloga pored toga što služe i za bušenje. Zato, izuzetno je bitno da alati budu laki, da ih je lako održavati, i da se njima može lako upravljati. S obzirom da ćete morati da ih podižete, pravljeni su sa posebnim obzirom na rukovanje.

Pneumatske bušilice za kamen:

Kao posebne modele izdvajamo SRD 20, RH 571-5L, RH 571-5LS. Bušilice za kamen su lagane za korišćenje, dok omogućavaju provođenje snage u bušilicu tako da mogu da probiju kamen i beton. Idealne su za rad na otvorenim gradilištima.

To nas dovodi i do poslednje stvari, a to je kakvo gradilište želite da organizujete.  

Gradilište

Kada organizujete gradilište, morate da se zapitate o sledećem. Ukoliko želite da radite aktivno, budete produktivni, završite sadašnje i organizujete nove poslove onda vam trebaju alati koji su:

  • Dugotrajni
  • Laki za održavanje
  • Imaju dobre performanse
  • Tiši su
  • Manje vibriraju
  • Zahtevaju manje novca za održavanje
  • Mogu se prenositi
  • Mogu se koristiti na raznim terenima

Onda se možete mirne glave odlučiti za Atlas Copco gradjevinske masine i gradjevinsku opremu, mašine i pneumatske alate. Sa njima možete očekivati sve od navedenog.

Poručite pneumatske alate

Sada, možete poručiti ili rentirati pneumatske alate pozivom na 011/3161-885 ili tako što ćete nam pisati putem naše kontakt forme.

Zapamtite, ako želite da budete produktivni, morate da se pripremite za sve vrste radova. Atlas Copco pneumatski alati će vam omogućiti gradilište nove generacije, kako biste brže i lakše unapredili svoj posao. Nemojte da ispustite tu priliku.